Britse politieke activisten doelwit geheime diensten

Bijna dagelijks worden we overvallen door nieuwe maatregelen die onze vrijheid en privacy aantasten, waarbij een veilig bestaan als excuus gebruikt wordt. En nog steeds roepen de meeste mensen “ach het zal wel, ik heb niets te verbergen, mijn emails zijn niet zo interessant”.

Da’s niet zo’n slimme redenering, en een artikel in de Daily Express van vandaag laat zien waarom. Engeland is stevig getroffen door de financiële crisis. De werkloosheid stijgt naar recordhoogtes, huizen zijn 10 procent minder waard dan een jaar geleden, en de vooruitzichten zijn somber. De slachtoffers van de malaise worden boos, ze zien immers hoe bankiers met vorstelijke bonussen en bail-outs beloond lijken te worden worden voor het veroorzaken van de crisis. Ook zien ze hoe de regering liegt, bedriegt, en belastinggeld aan alles en nog wat uitgeeft behalve aan het verzachten van hun leed.
Terwijl velen bij de pakken neerzitten en zich plooien naar hun slachtofferrol zoeken anderen naar wegen om uiting te geven aan hun boosheid en frustraties. Ze worden activist.

De Britse crisis is inmiddels dermate ernstig dat tegen de bankiers gerichte opstootjes en zelfs zware onlusten dreigen te ontstaan. Op internet gesignaleerde leuzen als “Hoe kun je warm blijven tijdens de kredietcrisis? Door een bankier te verbranden” hebben bij de autoriteiten de alarmbellen doen rinkelen. En daarom worden momenteel in het diepste geheim plannen gemaakt om, met behulp van militairen, de dreiging het hoofd te bieden. De geheime diensten zoals MI5 en de Special Branch richten zich op “activisten waarvan gevreesd wordt dat ze woede kunnen aanwakkeren over het verlies van banen en de bonussen aan bankiers”.

Stelt u zich voor: u verliest uw baan, uw huis, uw pensioen, kortom al uw financiele zekerheden. Boos als u bent wordt u actief op internetfora, u start een eigen website, of u wordt lid van een clubje van gelijkgestemden. Voor u het weet wordt u, als activist zijnde, gezien als een gevaar voor de openbare orde. Dan is het niet handig als ze alles van je weten. En dan is het al helemaal niet handig wanneer u het als een ongeïnteresseerde zombie heeft laten gebeuren dat de Big Brother infrastructuur werd aangelegd om alles wat u doet, wat u zegt, en wat u denkt te registreren en tegen u te gebruiken.

Nog steeds niets te verbergen?

Plaats een reactie